ÎN ARTICOLUL DE ASTĂZI VEȚI AFLA:
Materiale reciclate
V-ați întrebat vreodată de ce este o idee bună să cumpărați lucruri fabricate din materiale reciclate?
Lumea de astăzi este plină de surplusuri de materiale artificiale a căror descompunere durează mai mult decât o viață de om. Așa că haideți să facem planeta mai puțin risipitoare și să cumpărăm lucruri fabricate din materiale naturale, care se descompun bine în natură, sau să pariem direct pe materiale reciclate.
Și pentru că nici nouă, celor de la Woolville, nu ne este indiferent viitorul generațiilor noastre, în e-shop-ul nostru pufos vă puteți cumpăra majoritatea produselor noastre realizate din materiale naturale, în plus și produse realizate din materiale reciclate.
Suntem cu toții responsabili pentru viitorul nostru.
Timpul de descompunere a materialelor în natură
Sticle de plastic
de la 450 ani
Cutii de tablă
200-500 de ani
Sticla
nedegradabil
Îmbrăcăminte din poliester
20-200 de ani
Îmbrăcăminte din materiale naturale
1 lună - 5 ani
Anvelope
50-80 de ani
Beneficiile reciclării hainelor
REDUCEREA DEȘEURILOR
Reciclarea reduce cantitatea de deșeuri din depozitele de deșeuri, dar și din incineratoare. Acest lucru contribuie, la un aer mai curat.
ECONOMISIRE DE ENERGIE
Reciclarea utilizează mult mai puțină energie decât la o producția nouă.
PROTECȚIA NATURII
De asemenea, reciclarea economisește resursele naturale. Există, de asemenea, o mai mare protecție a mediului înconjurător împotriva poluării.
CREAREA DE LOCURI DE MUNCĂ
Datorită procesului de reciclare se creează nevoia suplimentară de forță de muncă.
O A DOUA ȘANSĂ PENTRU MATERIALE
Hainele care au devenit uzate sau ponosite, datorită noii prelucrări vor primi o a doua șansă la viață.
CONSERVAREA PROPRIETĂȚILOR
Hainele realizate din materiale naturale sunt curățate delicat atunci când sunt reciclate și, prin urmare își păstrează proprietățile lor naturale.
Produse fabricate din materiale reciclate
- Tenișii din lână de oaie reciclată Woolee sunt cea mai mare noutate pentru 2024. Designul lor unic a fost creat în colaborare cu compania Baťa. Acestea sunt fabricate în Cehia și pot fi cumpărate numai în Woolville.
- Covorul din bumbacul reciclat impresionează probabil pe fiecare dintre noi prin aspectul său unic. De fiecare dată când treceți peste el, vi se încălzește inima să știți că ați contribuit la un viitor mai bun.
- Inserții pentru pantofi din cânepă cu spumă reciclată pot fi achiziționate ca atât pentru tenișii clasici, cât și pentru pantofii barefoot pentru adulți și copii.
- Un hanorac călduros pentru bărbați și femei din lână Merino reciclată, care nu numai că vă ține de cald, dar și arată bine, vă va surprinde prin compoziția sa. Nu numai că este fabricat în proporție de 63% din lână Merino reciclată, dar și din 23% poliamidă reciclată. Restul de 13% este poliester, care poate fi găsit în căptușeala buzunarelor.
Cum se reciclează hainele
- Colectarea hainelor - Totul începe cu colectarea hainelor din containerele specializate și colectări de haine.
- Sortarea - În primul rând, hainele sunt sortate în funcție de starea lor. Hainele în stare bună pot fi donate unor organizații de caritate, cele foarte murdare sunt aruncate - ajung la groapa de gunoi sau la incinerator, iar restul sunt reciclate. La centrul de reciclare, hainele care urmează să fie reciclate sunt sortate în funcție de material.
- Curățarea - Apoi se curăță temeinic de toate murdăriile și substanțele chimice.
- Îndepărtarea părților ne textile - În această etapă, nasturii, fermoarele și pietrele din strasuri sunt îndepărtate de pe haine.
- Prelucrarea - Articolele de îmbrăcăminte sunt tăiate în bucăți mici, iar acestea sunt măcinate pentru a obține fibre. În cazul lânii, fibrele sunt încă destrămate și pieptănate.
- Filare - Firele noi sunt transformate în fire de tricotat noi.
- Țesutul sau tricotarea - Prin țesut sau tricotare se produce o nouă țesătură care este utilizată pentru a face produse noi, cum ar fi tenișii reciclați Woolee.
Ce poate fi reciclat
ÎMBRĂCĂMINTE
Prin reciclarea hainelor se creează noi piese de modă, cum ar fi tenișii din lână reciclată, umpluturi pentru saltelele sau cârpele de curățenie.
HÂRTIE
Hârtia reciclată este folosită pentru a produce ziare, reviste, cutii de carton și hârtie igienică.
PLASTIC
Materialele plastice reciclate sunt folosite pentru a produce noi sticle, ambalaje și chiar mobilier de grădină din plastic.
DEȘEURI ORGANICE
Prin compostarea plantelor și a fructelor acestora se obține un sol de înaltă calitate, cu îngrășământ natural. Deșeurile organice sunt, de asemenea, utilizate în instalațiile de biogaz pentru producerea de energie.
LEMN
Plăci, brichete, peleți sau mulci. Toate acestea sunt făcute din lemn care nu mai are nicio utilitate.
CAUCIUCUL
Cauciucul reciclat este adăugat la asfalt și este, de asemenea, utilizat pentru fabricarea de anvelope noi.
STICLA
Din cauza naturii non-biodegradabile a sticlei, sortarea este importantă. Sticla reciclată poate fi folosită pentru a face sticle, borcane sau ferestre noi, precum și vată de sticlă.
METALE
Sârma, tabla, diverse componente și piese sunt realizate din metale reciclate.
Sortarea deșeurilor are sens.