ÎN ARTICOLUL DE ASTĂZI VEȚI DESCOPERI:
9 sfaturi despre cum să scăpați de răceală și gripă
Răcelile împreună cu gripa, apar cel mai des în perioadele reci sub forma virusurilor care ne atacă organismul atunci când sistemul nostru imunitar este slăbit. Acesta este scenariul cel mai obișnuit în cazul răcelii. Și pentru că această afecțiune respiratorie apare de obicei în momente nepotrivite, avem pentru dumneavoastră 9 sfaturi naturale și dovedite cu ajutorul cărora puteți lua măsuri atât împotriva răcelilor, cât și a gripelor:
1. MENȚINEȚI PICIOARELE CALDE CHIAR ȘI ÎN TIMPUL SOMNULUI
Odihna și picioarele calde sunt o combinație extrem de eficientă în caz de răceală. Șosetele din lână Merino ajută la menținerea căldurii corporale și, astfel, susțin buna funcționare a sistemului imunitar, care luptă împotriva bolilor virale.
Șosetele sunt, de asemenea, recomandate și în timpul somnului, pentru a evita senzația de frig. O alegere ideală în acest sens sunt șosetele Merino cu tiv medical moale, care nu strâng glezna.
2. CREȘTEȚI APORTUL DE LICHIDE ȘI VITAMINE
Creșteți aportul de lichide, de exemplu sub formă de apă filtrată și lămâie. O cantitate mai mare de lichide ajută la subțierea mucusului care irită mucoasa nazală. Consumul de ceai cald cu ghimbir, miere sau lămâie ajută, de asemenea, la relaxarea mucoasei nazale umflate.
De asemenea, vă recomandăm să consumați mai multe legume, fructe sau să suplimentați dieta cu vitamina C pentru a sprijini sistemul imunitar.
3. UTILIZAȚI UNGUENT PENTRU AMELIORAREA CONGESTIEI NAZALE
Pentru decongestionarea nasului înfundat dar și pentru ameliorarea durerii de cap, unguentul de cânepă Tygria este o soluție excelentă. Este un unguent fabricat după o rețetă tradițională din China, care conține uleiuri naturale esențiale puternice: ulei de cânepă, mentă, mentol, eucalipt, citronelă și camfor. Recomandăm utilizarea acestui unguent sub nas, pe frunte și pe tâmple la fiecare două ore.
4. INHALAȚII CU ABUR
Pentru a decongestiona într-un mod natural nasul înfundat și pentru a scăpa de umflarea mucoasei nazale, se recomandă inhalații cu abur timp de 10 minute. Dacă nu aveți un inhalator acasă, puteți utiliza și o metodă simplă de inhalare la domiciliu.
Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți apă într-o oală, iar când atinge punctul de fierbere, să așezați oala pe masă pe o paletă din lemn. Puteți adăuga câteva picături de esență tradițională alpină care este excelentă pentru inhalare. Apoi, inhalați aburul deasupra oalei de la o distanță confortabilă pentru dumneavoastră. Nu uitați să vă acoperiți capul cu un prosop, astfel încât aburul să nu scape în lateral.
5. ÎNCERCAȚI UN REMEDIU CASNIC PENTRU DURERI ÎN GAT
Am încercat și câteva rețete de casă de la bunici, pentru dureri în gât, rețete pe care suntem bucuroși să le împărtășim cu dumneavoastră. Una dintre ele este să amestecați miere, lămâie și scorțișoară într-o cantitate mică de apă călduță pe care apoi o beți.
Dacă sunteți destul de curajos, puteți stoarce sucul unei cepe proaspete într-o lingură și, împreună cu puțină miere, să-l înghițiți fără să beți nimic altceva cu acest amestec.
6. NU UITAȚI SĂ VĂ CLĂTIȚI NASUL
Chiar dacă la început poate părea neplăcut, vă veți obișnui rapid. Vorbim despre utilizarea unui irigator nazal, care ajută la curățarea cavității nazale. Cu ajutorul adulților, și copiii pot proceda la fel.
Recomandăm umplerea irigatorului cu apă călduță, și adăugarea unei mici cantități de sare. Un astfel de irigator ajută la hidratarea mai rapidă a mucoasei nazale și la îndepărtarea murdăriei, inclusiv a prafului și a polenului și, în plus, ajută la reducerea umflării nasului.
7. PURTAȚI HAINE CĂLDUROASE
Îmbrăcămintea călduroasă din materiale naturale, cum ar fi lâna de oaie, vă va menține căldura corporală chiar și pe vreme rece. Astfel, creați condiții favorabile pentru recuperarea organismului. Vă puteți răsfăța cu îmbrăcăminte din lână din cap până în picioare. La Woolville puteți alege dintr-o gamă largă de șosete Merino, tricouri, hanorace, jachete, paltoane, pălării, eșarfe și mănuși.
8. DORMIȚI LA CĂLDURICĂ „ÎNFOFOLIȚI P NĂ LA URECHI”
Corpul se regenerează cel mai bine în faza de odihnă pe care cei mai mulți dintre noi o experimentăm noaptea. Nu subestimați, așadar, calitatea somnului și răsfățați-vă cu un somn sănătos în așternut cald din lână de oaie.
Vă puteți înveli cu o pătură de lână, iar la spate vă va încălzi plăcut un cearșaf de lână. De asemenea, nu subestimați durata suficientă a somnului și temperatura plăcută din cameră.
9. UMIDIFICAȚI AERUL DIN CAMERĂ
Dacă suferiți de tuse uscată, iritantă, iritații în gât sau dificultăți de respirație, s-ar putea să aveți acasă aer prea uscat. Dacă nu aveți un umidificator, puteți pur și simplu să umeziți câteva prosoape, să le stropiți cu ulei esențial și să le așezați în toate camerele pe calorifere.
Cum puteți preveni răcelile
Cu vizite regulate la saună
Prin întărirea sistemului imunitar
Cu spălarea frecventă a mâinilor
Purtând haine călduroase
Prin evitarea contactului cu bolnavii
Prin reducerea stresului
Tot ce ați vrut să știți despre răceala obișnuită
C T DUREAZĂ O RĂCEALĂ?
Răceala durează în mod obișnuit aproximativ 7 zile, maxim 2 săptămâni. Totuși, durata depinde de sistemul imunitar, cât de rezistent este organismul.
CUM SĂ SCĂPAȚI RAPID DE RĂCEALĂ?
Încercați sfaturile noastre testate pe propria piele.
ESTE NECESAR SĂ MERGEM LA DOCTOR, DIN CAUZA UNEI RĂCELI?
Dacă răceala nu se ameliorează nici după 14 zile sau se adaugă și alte simptome, cum ar fi durerea în ureche, este mai bine să consultați un medic specialist.
CUM APARE RĂCEALA?
Răceala este o boală virală, care atacă mucoasa nazală. Acești viruși se răspândesc prin aer, prin intermediul picăturilor.
C ND AJUNGE RĂCEALA LA APOGEU ?
Răceala ajunge la apogeu între a treia și a cincea zi după apariția simptomelor, când se declanșează descărcarea apoasă din nas și apar durerile de cap.
DE CE APAR DURERILE DE CAP ÎN TIMPUL RĂCELII?
Congestia nazală, care este cauzată de umflarea mucoasei nazale, provoacă presiune, o sensibilitate crescută a nervilor și o reducere a fluxului de aer. Toate acestea cauzează dureri de cap.
CE NU ESTE RECOMANDAT ÎN TIMPUL RĂCELII?
Nu mergeți la saună sau solar, nu faceți dușuri reci, limitați activitatea fizică, nu rețineți mucusul și evitați mediile reci.
CE AJUTĂ LA DECONGESTIONAREA NASULUI?
Puteți decongestiona nasul înfundat consumând lichide calde, clătind nasul cu un irigator nazal sau cu ajutorul inhalațiilor.
CARE ESTE PERIOADA DE INCUBAȚIE A RĂCELII?
Debutul răcelii este de obicei foarte rapid, primele simptome apar în 1-3 zile.
CARE SUNT ETAPELE RĂCELII?
Răceala începe cu strănut și mâncărimea nasului, continuă cu stadiul mai dificil, caracterizat de secreții nazale, congestie nazală și pierderea simțului olfactiv și se încheie printr-o îmbunătățire treptată până la dispariția simptomelor.