🛍️ Bucurați-vă de zilele de cumpărături cu o reducere de 20%. Livrare gratuită la achizițiile de peste 89 Lei. 🚙

Producție locală și sustenabilă

Transport gratuit de la 89 Lei

Până la 60 de zile pentru returnarea produselor

Comandați și prin telefon

Produse din lână de oaie - Woolville.ro
Cumpărați telefonic.,
suntem online
+40 31 2297713
(8.00–16.00)

Sunteți la început cu încălțăminte tip barefoot? Vă sfătuim cum să alegeți

15.02.24 Mgr. Zuzana Šimková 51077x Citit

Distribuire



ÎN ARTICOLUL DE ASTĂZI VEȚI DESCOPERI:

Încălțăminte barefoot

Ce este încălțămintea barefoot?

Sub termenul de pantofi barefoot sau de mers desculț, veți găsi sandale, teniși dar și balerini care sunt concepuți pentru mersul sănătos și dezvoltarea naturală a piciorului. Cu fiecare încălțăminte barefoot, veți găsi o talpă flexibilă care se poate îndoi, permițând piciorului să și folosească mușchii în timpul mersului. Piciorul nu se adaptează la talpă, ci la teren. 

Încălțămintea barefoot copiază forma naturală a piciorului și la prima vedere are vârful larg. Datorită acestui lucru, care oferă atât degetelor de la picioare, cât și întegului picior spațiu suficient pentru mișcare și dezvoltare liberă. Lucru ce veți aprecia și pentru copiii d-voastră. Talpa are panta zero în toate părțile, ce veți aprecia pentru poziția naturală și spatele drept.

Pantofii barefoot sunt fabricați tocmai folosind materiale de calitate, cel mai adesea, piele, piele ecologică, material textil respirabil sau softshell. Această încălțăminte este de obicei foarte ușoară, așa că nici nu o veți simți pe picioare.

Datorită acestor caracteristici ale pantofilor barefoot vă puteți bucura și d-voastră de o plimbare sănătoasă și naturală.

6 motive pentru care este indicat să purtați încălțămintea barefoot

  1. Ține o poziție corectă a corpului în timpul mersului
    Încălțămintea barefoot cu panta zero permite ușurarea tensiunii de pe șolduri, coloană și articulații. Pune coprul într-o poziție verticală și poziția corectă a pelvisului și a coloanei.
  2. Întoarcerea la mersul natural
    Datorită pantofilor barefoot, vă puteți îmbunătăți echilibrul și coordonarea în timpul mersului. Poate că nu vă dați seama, dar urmăriți pentru un moment felul în care mergeți, inclusiv pașii. Observați dacă mergeți drept, cu stomacul tras și capul ridicat. Puneți accent pe distribuția greutății pe picioare, lungimea naturală a pasului și înălțimea la ridicarea piciorului. Este important pășitul pe toată talpa, de la călcâi până la deget. Și tocmai de aceea încălțămintea barefoot vă va ajuta la un mers natural.
  3. Dezvoltarea naturală a piciorului
    Copiii ale căror picioare sunt încă în curs de dezvoltare au cel mai mare avantaj atunci când poartă încălțămintea barefoot. Pentru un copil care poartă pantofi barefoor, piciorul acestuia se dezvoltă natural și corect anatomic.
  4. Întărirea mușchiului
    Datorită tălpii flexibile, veți avea o percepție mai bună a terenului pe care mergeți. Datorită acestui lucru, veți întări mușchii picioarelor d-voastră.
  5. Reducerea posibilității de a deforma piciorul
    Făcând alegea potrivită când vine vorba de dimensiune a pantofilor barefoot, puteți preveni diferite deformări ale piciorului. Acestea sunt adesea cauzate de alegerea pantofilor înguști sau de o mărime greșită.
  6. Corectarea poziției piciorului.
    Mersul în pantofii grei și fără formă, cu vârful îngust, ar fi putut cauza mai mult de o problemă de sănătate. S-ar putea să suferiți de hallux valgus, un arc jos, sau poate că vă țineți echilibrul greu atunci când mergeți. Toate acestea poate îmbunătăți încălțămintea barefoot treptat sau cel puțin oprește deteriorarea în continure. Este necesar să se țină cont de faptul că, în caz de dificultăți, trecerea de la pantofii obișnuiți va fi mai lungă. Cu toate acestea, dacă aveți probleme de sănătate grave, vă recomandăm să vă consultați întotdeauna cu medicul ortoped atunci când alegeți încălțămintea barefoot.

Nu grăbiți trecerea la pantofii barefoot

Alegerea pantofilor barefoot potriviți este deosebit de importantă pentru confortul și sănătatea picioarelor d-voastră. Puteți alege doar în funcție de aspect, dar vă recomandăm să urmați sfaturile noastre. Oricare ar fi preferințele d-voastră, nu vă grăbiți să treceți la încălțămintea barefoot:

  1. Se recomandă să începeți cu mersul în pantofii barefoot pe iarbă și să vă obișnuiți treptat cu diferite suprafețe. 
  2. Schimbați pantofii după câteva ore, în funcție de senzația dvs.
  3. Faceți acest lucru în următoarele câteva zile sau săptămâni până când picioarele dumneavoastră se obișnuiesc. Este posibil ca picioarele să vă doară la început și purtarea lor să necesite mai multă răbdare și să vă obișnuiți. Cu toate acestea, totul merită. Acest lucru se datorează în principal beneficiilor pentru sănătate ale pantofilor desculți.

ALEGEȚI MĂRIMEA CORECTĂ

  1. Măsurați-vă picioarele
    În timp ce stați în picioare, trasați pe o hârtie picioarele. Apoi măsurați punctul de la călcâi până la vârful degetului cu o riglă. Măsurați lățimea celuilalt picior în același mod.
  2. Adăugați spațiu liber
    Adăugați încă 1,2 cm la lungimea măsurată pentru a menține mișcarea liberă a degetelor de la picioare atunci când mergeți. Lățimea trebuie menținută în funcție de valorile măsurate, cu maxim 0,2 cm până la 0,5 cm mai mare.
  3. Comparați cu tabelul de mărimi
    Comparați mărimea rezultată cu tabelul de mărimi care este dat la fiecare încălțăminte ca să fiți siguri.
  4. Alegerea fără griji
    Dacă încă nu sunteți sigur dacă încălțămintea vi se va potrivi bine, vă putem liniști cu opțiunea de 30 zile pentru posibilitatea returnării bucăților încercate.

TENIȘI BAREFOOT STILAȚI PENTRU ÎNCEPĂTORI

Dacă vreți să purtați teniși barefoot pentru prima dată, mizați pe marca Barebarics. La prima vedere, nu îi puteți deosebi de încălțămintea sport obișnuită, deoarece sunt gândiți după ultimele tendințe de stil urban.

Nu vă lăsați totuși păcăliți, au o talpă cu adevărat flexibilă, care datorită branțului de 4 mm + 2 mm, este puțin mai înaltă decât clasicii teniși barefoot. Datorită branțului ridicat și materialului moale, trecerea la pantofi barefoot va fi puțin mai ușoară. Dacă sunteți interesați de acești teniși barefoot ai brandului Barebarics, atunci puteți alege din colecțiile Zing, Pulsar și Zoom.

Cu această încălțăminte barefoot veți face impresie nu numai în oraș, dar veți oferi și picioarelor d-voastră o plimbare sănătoasă. Tenișii Barebarics sunt potriviți și pentru cei cu un arc înalt la picior.

Încălțăminte barefoot elegantă

Cu încălțămintea elegantă barefoot nu veți da greș la nicio ocazie. O puteți purta la birou, în oraș sau la plimbare.  Și de toate aceste beneficii puteți profita cu ajutorul încălțămintei de piele barefoot Olívia, pentru femei și cu ajutorul încălțămintei de piele barefoot Ondřej sau Oleg, pentru bărbați.

Această încălțăminte barefoot de la Be Lenka, care este cusută în Cehia și Slovacia vă va încânta prin eleganța lor. Vârful lat vă oferă mult spațiu pentru degetele de la picioare și întregul picior, iar talpa flexibilă de 4 mm vă permite să simțiți suprafața prin punerea în acțiune a mușchilor de la picior de care poate ați și uitat.

Indiferent dacă vă plac colecțiile Prime, City, Cityspace, Royale sau Champ, toate au multe în comun. Sunt confecționate din piele, sunt valabile în mai multe culori fine și se vor adapta confortabil piciorului d-voastră.

BALERINI ȘI SANDALE BAREFOOT DE VARĂ

Vă pregătiți să mergeți vara la mare, la un festival sau aveți de gând să vă plimbați prin atracțiile locale? Atunci s-ar putea să apreciați balerinii și sandalele barefoot de piele, care au sistem de aerisire și sunt perfecte pentru vară. Le puteți asorta cu orice piesă vestimentară și veți susține mersul sănătos.

BAREFOOT PENTRU COPII

Copiii pot experimenta o senzație plăcută de libertate, confort și joacă atunci când poartă tenișii, sandalele sau papuci barefoot pentru copii. Încălțămintea barefoot este importantă pentru dezvoltarea piciorului copilului, păstrând în același timp forma anatomică naturală a piciorului.


Vedeți cât de mulțumiți sunt clenții care cumpără încălțămintea barefoot pentru copiii lor:

Romana - 12.8.2022  Recenzia cumpărătorului heureka.sk Teniși barefoot pentru copii Beda

Copilul este fericit, nimic nu-l apasă (pantofii sunt grozavi pentru un rist mai înalt) Nu trebuie să lege șireturile și sunt și eu fericită pentru că nu durează mult să îi pun și nu mă mai enervez.

Accesorii pentru încălțăminte barefoot

Știați că există și branțuri pentru încălțăminte barefoot care vi s-ar putea potrivi și mai bine decât cele originale? Pentru o mișcare și mai liberă a degetelor, puteți alege, de asemenea, șosete barefoot speciale, care oferă suficient spațiu, dar care, datorită cusăturilor speciale, se răsucesc pe picior.

Nu uitați să folosiți un agent de impregnare potrivit, pentru a prelungi durata de viață a încălțămintei barefoot.

Citiți de asemenea

20 de motive pentru a purta saboți din lemn

20 de motive pentru a purta saboți din lemn

274267x Citit

Citiți
Cum se spală produsele din lână de oaie

Cum se spală produsele din lână de oaie

231953x Citit

Citiți

V-a plăcut acest articol? Distribuiți mai departe



Mai departe?

Noutăți 2024 pentru o casă și o cabană confortabilă
Noutăți

Noutăți 2024 pentru o casă și o cabană confortabilă

12.07.24Mgr. Zuzana Šimková3430x Citit5 Minute

Descoperiți noile materiale naturale pentru anul 2024 care vor aduce confortul și frumusețea naturii în casa și cabana dumneavoastră.

Citiți
Materiale reciclate - un pas spre viitor
Sfaturi

Materiale reciclate - un pas spre viitor

13.06.24Mgr. Zuzana Šimková4025x Citit5 Minute

Oferiți o șansă hainelor și încălțămintei din materiale reciclate. Veți contribui la reducerea deșeurilor de pe Pământ, veți oferi materialelor o a doua viață și veți avea în plus și o senzație bună.

Citiți
Pantofi noi dintr-un pulover vechi - moda sustenabilă care salvează planeta
Interviu

Pantofi noi dintr-un pulover vechi - moda sustenabilă care salvează planeta

23.05.24Mgr. Zuzana Šimková5239x Citit4 Minute

În interviul de astăzi, am aprofundat subiectul modei sustenabile și al reciclării lucrurilor vechi cu influencera Zuzka. Veți afla de ce reciclarea lucrurilor vechi are sens și dacă este important să îi îndrumați pe copiii mici spre sustenabilitate.

Citiți
Cumpărați telefonic.,
suntem online
+40 31 2297713
(8.00–16.00)

Adaugă în coș

Variante de culori

Alegeti mărimea

Detail produktu

Beee, eu sunt oița Negrută,

nu vreau să vă deranjez, dar am nevoie de la d-voastră promisiunea pe copită, că pot urmări, cum vă place la noi în Ovinshop. Doar așa mă voi putea ocupa de d-voastră cu grijă, pe care o meritați. Vă jur pe copita mea, că tot ce voi afla, rămâne la mine în siguranță.

Setări

Beee, îmi iau satisfacția d-voastră în mâinile proprii. Informați-mă cu ce fel de fișiere de cookie-uri pot lucra, și nu uitați, că schimbările în setările vor influența doar browserul, pe care îl folosiți actual. Preferințele d-voastre le puteți schimba oricând în bara de jos a site-ului.

Mai multe informații despre ce fel de date salvează Ovinshop, pagina web a noastră, veți găsi aici.

Cookie-uri tehnice sunt necesare peeentru funcționarea corectă a site-ului web și a tuturor funcțiilor pe care acesta le oferă.

Îmi permit de a vă arăta oferta pufoasă pe baza de preferințele d-voastre. La fel îmi permit, de a vă arăta pe site doar ce vă interesează cu adevărat.

Mă ajută în căutarea de greșeli și de a măsura performanța site-ului. Datorită lor pot avea grijă, ca să fiți întotdeauna mulțumiți cu ele cumpărate la noi în Ovinshop de fiecare dată.

Aceste cookie-uri sunt superbeee. Îmi permit de a mă întâlni cu d-voastră în afară de site și în rețele sociale și de publicitate, unde am grijă, ca publicitatea să fie interesantă pentru d-voastră.