Producție locală și sustenabilă

Transport gratuit de la 89 Lei

Până la 60 de zile pentru returnarea produselor

Comandați și prin telefon

8 sfaturi pentru un mers sănătos

05.03.24 Mgr. Zuzana Šimková 32195x Citit

Distribuire



ÎN ARTICOLUL DE ASTĂZI VEȚI AFLA URMĂTOARELE:

Încercați să schimbați obiceiurile vechi cu altele noi. S-ar putea să fiți surprinși cât de mult vă îmbogățesc viața. Puteți face ceva mic pentru sănătatea d-voastră acum, pentru că primăvara aceasta este dedicată mersului sănătos.

1. Răsfățați-vă picioarele cu un masaj natural

Treziți-vă bine odihniți, sculați-vă odată cu răsăritul soarelui și începeți o nouă zi pășind cu picioarele goale în iarba verde cu roua dimineții. Puteți merge pe pietricele, scoarță de stejar și puteți păși, de exemplu, într-un pârâu mic sau pe mușchi moale. Masați-vă astfel tălpile, dar și membrele d-voastră și începeți ziua frumos proaspeți. După o astfel de plimbare prin natură, tot ce trebuie să faceți este să vă uscați picioarele, să vă puneți șosete de bumbac, bambus sau șosete de vară Merino, să vă încălțați în tenișii moi cu gel și să plecați într-o nouă aventură.

2. Încercați mersul cu încălțămintea barefoot

Vremurile, în care alegerea încălțămintei era totul despre cum arătă pantoful, s-au dus. Deși aspectul pantofilor este important pentru mulți dintre noi, acesta este pe al doilea, al treilea și uneori chiar pe al cincilea loc. Mai importante sunt confortul și beneficiile pe care ni le oferă în timpul mersului.

Poate a-ți auzit deja despre încălțămintea barefoot și poate că beneficiile ei vă vor convinge să îi încercați în sfârșit. Cel mai mare avantaj este mersul natural cu implicarea mușchilor, pentru care a fost creat piciorul omului. Acest lucru este ajutat de o talpă subțire, uniformă și foarte flexibilă, care permite piciorului să se adapteze la teren în loc de talpă. Un alt avantaj este vârful extins, care permite o postură naturală și mișcarea degetelor de la picioare. Pe lângă încălțămintea barefoot pentru adulți, din magazinul nostru on-line puteți cumpăra sandale și teniși barefoot pentru copii. Permiteți și copiilor să poarte încălțămintea barefoot pentru copii, care susține dezvoltarea corectă și naturală a piciorului. Și dacă nu știți ce mărime de încălțăminte barefoot să alegeți, aruncați o privire la tabelul cu mărimi pe care îl puteți găsi la fiecare pereche de pantofi.

3. Întindeți-vă picioarele în mod regulat

Includeți în rutina zilnică zece minute de întindere a picioarelor. Cu un astfel de exercițiu, veți relaxa mușchii rigidi, veți ajuta la îmbunătățirea flexibilității musculare, astfel încât veți avea o coordonare mai bună la mers, fluxul de sânge către membre și veți ameliora durerea.

Puteți începe prin a vă întinde pe o saltea de yoga din lână de oaie cu suprafață antiderapantă, sau pe o suprafață fermă antiderapantă, fără șosete. Stați pe vârfurile degetelor și mențineți această poziție timp de zece până la douăzeci de secunde. În această poziție, nu uitați să băgați de seamă postura și nu uitați să respirați regulat. Repetați exercițiul de cel puțin 15 ori. Apoi stați pe piciorul întreg și transferați greutatea corpului de la degete la călcâi într-un ritm lent, astfel încât la un moment dat să stați doar pe degete și după aceea pe călcâie.

În exercițiul următor, puteți folosi și o minge mică pe care o puneți sub picior și o rostogoliți de la vârf până la călcâi. Acest exercițiu îl puteți face și stând în picioare, iar pentru un masaj mai bun, puteți înlocui mingea clasică cu o minge de masaj din gel sau plastic care are ”spini de masaj” rotunjiți pentru o circulație mai bună a sângelui.

4. Începeți să mergeți și pe jos

Dacă conduceți până la muncă sau la cumpărături destul de des, poate atunci razele soarelui de primăvară vă vor convinge să mergeți pe jos. Chiar și mersul pe jos de 2-3 ori pe săptămână vă poate îmbunătăți stilul de viață, fitness-ul și bunăstarea mentală.

Dacă nu sunteți obișnuiți cu mersul pe jos, începeți încet și creșteți treptat numărul de plimbări, precum și lungimea traseului pe parcurs. Indiferent dacă mergeți la serviciu, la cumpărături sau pur și simplu plimbați câinele, încercați să băgați de seamă postura corpului d-voastră în timpul mersului. Poate sunteți puțin cocoșați, poate sunteți dezechilibrați pe un picior. Încercați să ajustați aceste lucruri mici, inclusiv ritmul și respirația, și este posibil să mergeți mai bine și să nu vă întoarceți de la plimbări cu dureri de spate. Luați în considerare, dacă aveți pantofi confortabili pentru plimbări.

De îndată ce vă obișnuiți cu mersul pe jos, puteți schimba traseele, inclusiv terenul, din deal în deal. Dacă vă place să mergeți pe jos și sunteți deja obișnuiți, setați o limită zilnică de 10.000 de pași pe zi pe telefon și încercați să respectați această limită. Urmărind mulțimea de pași, cu siguranță veți afla cât de mulți pași veți parcurge în diferite locuri și asta poate vă va motiva.

5. Alegeți încălțămintea potrivită

Dacă aveți probleme cu picioarele, este posibil să nu vi se potrivească fiecare încălțăminte. În cazul degetului mare strămb, cu siguranță veți fi încântat să găsiți în oferta noastră și încălțămintea pentru hallux, suficient de lată iar unele modele au și partea interioară moale în jurur călcâiului.

Dacă sunteți unul dintre cei care suferă de picioare umflate, sau dacă aveți un picior bandajat după o accidentare sau o operație, încălțămintea pentru bandaj poate fi potrivită pentru d-voastră. O găsiți în oferta noastră sub forma pantofilor largi care se pot deschide complet, dar și sub formă de balerini sau papuci pe acasă.

Cei cărora le place un branț cu formă anatomică, vor fi cu siguranță încântați de noii șlapi colorați din plută, care sunt potriviți atât pentru interior, cât și pentru exterior. Pentru cei care vor să se simtă confortabil, avem teniși moi cu gel care vă vor face cu siguranță fericiți. Cu siguranță veți rezista în ei toată ziua.

Și dacă nu sunteți siguri ce mărime să alegeți, măsurați-vă piciorul conform instrucțiunilor și alegeți mărimea conform tabelului cu mărimi care este disponibil la fiecare pereche de pantofi.

6. Schimbați branțul la pantofi

Sunteți mulțumit de pantofii d-voastră, dar aveți probleme cu arcul piciorului d-voastră? Sau vă doare toată suprafața piciorului după o plimbare lungă în pantofi? Poate că este suficient să înlocuiți branțul pantofului cu unul care susține arcul longitudinal și transversal. În magazinul nostru on-line, puteți găsi mai multe tipuri de branțuri de pantofi în funcție de tipul de utilizare. Fie împotriva transpirației, pentru sport, pentru efortul fizic la serviciu, sau inserții de pantofi cu fibră de cocos împotriva mirosului.

7. Îngrijiți-vă de picioarele d-voastră

Îngrijirea picioarelor este importantă. Spălarea picioarelor în fiecare zi și schimbarea șosetelor din materiale naturale ar trebui să fie o chestiune firească pentru fiecare dintre noi. Astfel limităm răspândirea bacteriilor și prevenim apariția mirosurilor neplăcute. Puteți adăuga, de asemenea, îngrijire suplimentară care aduce beneficii picioarelor noastre. După fiecare spălare, masați cu o cremă hidratantă pentru a menține pielea de pe picioare fină, suplă și fără crăpături. Nu subestimați tăierea regulată a unghiilor la o formă dreaptă. Dispozitivele de tuns unghii de la picioare pot ajuta. Apoi dați cu pila peste marginile ascuțite a unghilor. Dacă nu aveți de gând să aveți grijă de picioarele d-voastră, apelați la serviciile unei pedichiuri. Nu trebuie să vă faceți griji, o pedichiuristă cu experiență va avea grijă de picioarele d-voastră.

8. Încercați, cum e să mergeți în saboți

Vă plac saboții tradiționali? În acest caz, trebuie să îi încercați. Mersul în saboți necesită din timpul d-voastră, dar are beneficii de neegalat pentru organism. Unul dintre cele mai mari beneficii așe mersului pe lemn este îndreptarea spatelui în timpul mersului. Pe scurt, forma saboților vă obligă să vă îndreptați spatele și în cele din urmă să mergeți drept. Datorită acestui fapt, mulți clienți au fost scutiți de durerile de spate cauzate de o postură incorectă.

În magazinul on-line ne plac foarte mult saboții. De aceea găsiți saboții clasici în forma tradițională în multe culori și modele, dar îi avem și în varianta de saboți cu talpă de cauciuc care protejează articulațiile. Nu am uitat de saboții joși și deschiși pe care îi puteți lua la birou sau în vacanță.

Citiți de asemenea

20 de motive pentru a purta saboți din lemn

20 de motive pentru a purta saboți din lemn

277822x Citit

Citiți
Cum se spală produsele din lână de oaie

Cum se spală produsele din lână de oaie

239054x Citit

Citiți

V-a plăcut acest articol? Distribuiți mai departe



Mai departe?

Noutăți 2024 pentru o casă și o cabană confortabilă
Noutăți

Noutăți 2024 pentru o casă și o cabană confortabilă

12.07.24Mgr. Zuzana Šimková5056x Citit5 Minute

Descoperiți noile materiale naturale pentru anul 2024 care vor aduce confortul și frumusețea naturii în casa și cabana dumneavoastră.

Citiți
Materiale reciclate - un pas spre viitor
Sfaturi

Materiale reciclate - un pas spre viitor

13.06.24Mgr. Zuzana Šimková5555x Citit5 Minute

Oferiți o șansă hainelor și încălțămintei din materiale reciclate. Veți contribui la reducerea deșeurilor de pe Pământ, veți oferi materialelor o a doua viață și veți avea în plus și o senzație bună.

Citiți
Pantofi noi dintr-un pulover vechi - moda sustenabilă care salvează planeta
Interviu

Pantofi noi dintr-un pulover vechi - moda sustenabilă care salvează planeta

23.05.24Mgr. Zuzana Šimková6422x Citit4 Minute

În interviul de astăzi, am aprofundat subiectul modei sustenabile și al reciclării lucrurilor vechi cu influencera Zuzka. Veți afla de ce reciclarea lucrurilor vechi are sens și dacă este important să îi îndrumați pe copiii mici spre sustenabilitate.

Citiți
Aveți întrebări? Scrieți-ne la
info@woolville.ro

Adaugă în coș

Variante de culori

Alegeti mărimea

Detail produktu

Beee, eu sunt oița Negrută,

nu vreau să vă deranjez, dar am nevoie de la d-voastră promisiunea pe copită, că pot urmări, cum vă place la noi în Ovinshop. Doar așa mă voi putea ocupa de d-voastră cu grijă, pe care o meritați. Vă jur pe copita mea, că tot ce voi afla, rămâne la mine în siguranță.

Setări

Beee, îmi iau satisfacția d-voastră în mâinile proprii. Informați-mă cu ce fel de fișiere de cookie-uri pot lucra, și nu uitați, că schimbările în setările vor influența doar browserul, pe care îl folosiți actual. Preferințele d-voastre le puteți schimba oricând în bara de jos a site-ului.

Mai multe informații despre ce fel de date salvează Ovinshop, pagina web a noastră, veți găsi aici.

Cookie-uri tehnice sunt necesare peeentru funcționarea corectă a site-ului web și a tuturor funcțiilor pe care acesta le oferă.

Îmi permit de a vă arăta oferta pufoasă pe baza de preferințele d-voastre. La fel îmi permit, de a vă arăta pe site doar ce vă interesează cu adevărat.

Mă ajută în căutarea de greșeli și de a măsura performanța site-ului. Datorită lor pot avea grijă, ca să fiți întotdeauna mulțumiți cu ele cumpărate la noi în Ovinshop de fiecare dată.

Aceste cookie-uri sunt superbeee. Îmi permit de a mă întâlni cu d-voastră în afară de site și în rețele sociale și de publicitate, unde am grijă, ca publicitatea să fie interesantă pentru d-voastră.