🐏 Vânzare pufoasă cu reduceri de până la 50% și DOAR AZI extra-10% la articolele din lână cu codul LANA ⏰

Producție locală și sustenabilă

Transport gratuit de la 89 Lei

Până la 60 de zile pentru returnarea produselor

Comandați și prin telefon

Cozonacul tradițional de Crăciun

16.12.21 1731x Citit

Distribuire



Am pregătit pentru dumneavoastră rețeta pentru cozonacul tradițional de Crăciun cu cacao și nucă. În afară de Crăciun, cozonacul acesta se face și de Paște.

Vom avea nevoie de:

Pentru aluat:

500 g făină fină
25 g drojdie proaspată
150 g zahăr
1 zahăr vanilat
coajă de la o jumătate de lămâie
3 gălbenușuri
200 ml lapte
esență de rom
un vârf de cuțit de sare
75 g unt

Pentru umplutură:

3 albușuri
100 g nucă măcinată
20 g cacao
50 g zahăr pudră
suc de la o jumătate de lămâie
un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:

Încălzim puțin laptele. Jumătate turnăm într-o oală și dizolvăm drojdia, după care adăugăm 2 lingurițe de zahăr și o linguriță de făină, amestecăm și lăsăm 15 minute la dospit. În laptele rămas adăugăm zahăr, zahăr vanilat și lăsăm să se dizolve.

În aluatul dospit adăugăm făină, gălbenușuri, esență de rom, coaja de lămâie, sare și untul topit. Începem să frământam aluatul și adăugăm încet laptele cu zahărul topit și amestecăm câteva minute. Aluatul nu are voie să se lipească, dacă se lipește adăugăm făină. Aluatul astfel pregătit îl lăsăm acoperit timp de 1 oră să dospească (sub un prosop de bucătărie).

Pentru umplutură batem albușurile împreună cu un vârf de cuțit de sare și suc de lămâie. Când albușul începe să arate ca zăpada, adăugăm zahăr și mai batem un pic. Adăugăm cacao și amestecăm cu grijă după care adăugăm nuca.

Aluatul dospit îl împărțim în două părți egale, din fiecare facem un dreptunghi mai gros și amândouă și le ungem cu umplutură. Cu grijă rulăm ambele dreptunghiuri pentru a le putea împleti. Aceste două rulouri le împletim între ele. Cozonacul astfel pregătit îl punem în tavă sau în formă pentru pâine, ungem cu puțin ulei și coacem la 160°C cca 30 de minute. Îl scoatem din cuptor, ungem cu ou și presărăm cu zahăr, după care acoperim cu folie de aluminiu și punem la copt la 180°C încă 25-30 de minute.

Apoi așteptăm să se răcească cozonacul, îl punem pe tavă și gustăm din el. Datorită rețetei noastre din Woolville, puteți să creați atmosfera adevărată de Crăciun și vă puteți inspira din blogul nostru.

V-a plăcut acest articol? Distribuiți mai departe



Mai departe?

Vine Crăciunul! Ați cumpărat deja toate cadourile?
Sfaturi

Vine Crăciunul! Ați cumpărat deja toate cadourile?

16.11.24Mgr. Zuzana Šimková23296x Citit8 Minute

Vă oferim inspirație pentru cadouri călduroase de Crăciun pentru întreaga familie, care vă ajută să faceți cumpărăturile de Crăciun fără stres și din confortul casei. Mizați pe piese pufoase la modă, realizate din lână de oaie naturală și ecologică.

Citiți
Concurs pentru șosete pufoase din lână la alegere proprie
Promoții și concursuri

Concurs pentru șosete pufoase din lână la alegere proprie

01.11.243919x Citit1 Un minut de lectură

Câștigați șosete pufoase din lână la alegere proprie! În articol veți găsi regulamentul, condițiile de participare și toate detaliile concursului, care se desfășoară în perioada de la 5. la 28. noiembrie 2024.

Citiți
Noutăți 2024 pentru o casă și o cabană confortabilă
Noutăți

Noutăți 2024 pentru o casă și o cabană confortabilă

12.07.24Mgr. Zuzana Šimková6871x Citit5 Minute

Descoperiți noile materiale naturale pentru anul 2024 care vor aduce confortul și frumusețea naturii în casa și cabana dumneavoastră.

Citiți
Aveți întrebări? Scrieți-ne la
info@woolville.ro

Adaugă în coș

Variante de culori

Alegeti mărimea

Detail produktu
Loading...

Beee, eu sunt oița Negrută,

nu vreau să vă deranjez, dar am nevoie de la d-voastră promisiunea pe copită, că pot urmări, cum vă place la noi în Ovinshop. Doar așa mă voi putea ocupa de d-voastră cu grijă, pe care o meritați. Vă jur pe copita mea, că tot ce voi afla, rămâne la mine în siguranță.