Vânzare de încălțăminte de primăvară și vară până la 40 % 👟 Împrospătați-vă pantofarul

Producție locală și sustenabilă

Transport gratuit de la 499 Lei

Până la 60 de zile pentru returnarea produselor

Comandați și prin telefon

Cozonacul tradițional de Crăciun

16.12.21 1888x Citit

Distribuire



Am pregătit pentru dumneavoastră rețeta pentru cozonacul tradițional de Crăciun cu cacao și nucă. În afară de Crăciun, cozonacul acesta se face și de Paște.

Vom avea nevoie de:

Pentru aluat:

500 g făină fină
25 g drojdie proaspată
150 g zahăr
1 zahăr vanilat
coajă de la o jumătate de lămâie
3 gălbenușuri
200 ml lapte
esență de rom
un vârf de cuțit de sare
75 g unt

Pentru umplutură:

3 albușuri
100 g nucă măcinată
20 g cacao
50 g zahăr pudră
suc de la o jumătate de lămâie
un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:

Încălzim puțin laptele. Jumătate turnăm într-o oală și dizolvăm drojdia, după care adăugăm 2 lingurițe de zahăr și o linguriță de făină, amestecăm și lăsăm 15 minute la dospit. În laptele rămas adăugăm zahăr, zahăr vanilat și lăsăm să se dizolve.

În aluatul dospit adăugăm făină, gălbenușuri, esență de rom, coaja de lămâie, sare și untul topit. Începem să frământam aluatul și adăugăm încet laptele cu zahărul topit și amestecăm câteva minute. Aluatul nu are voie să se lipească, dacă se lipește adăugăm făină. Aluatul astfel pregătit îl lăsăm acoperit timp de 1 oră să dospească (sub un prosop de bucătărie).

Pentru umplutură batem albușurile împreună cu un vârf de cuțit de sare și suc de lămâie. Când albușul începe să arate ca zăpada, adăugăm zahăr și mai batem un pic. Adăugăm cacao și amestecăm cu grijă după care adăugăm nuca.

Aluatul dospit îl împărțim în două părți egale, din fiecare facem un dreptunghi mai gros și amândouă și le ungem cu umplutură. Cu grijă rulăm ambele dreptunghiuri pentru a le putea împleti. Aceste două rulouri le împletim între ele. Cozonacul astfel pregătit îl punem în tavă sau în formă pentru pâine, ungem cu puțin ulei și coacem la 160°C cca 30 de minute. Îl scoatem din cuptor, ungem cu ou și presărăm cu zahăr, după care acoperim cu folie de aluminiu și punem la copt la 180°C încă 25-30 de minute.

Apoi așteptăm să se răcească cozonacul, îl punem pe tavă și gustăm din el. Datorită rețetei noastre din Woolville, puteți să creați atmosfera adevărată de Crăciun și vă puteți inspira din blogul nostru.

V-a plăcut acest articol? Distribuiți mai departe



Mai departe?

20 de motive pentru a purta saboți din lemn
Mersul pe jos sănătos

20 de motive pentru a purta saboți din lemn

30.04.25Mgr. Zuzana Šimková295723x Citit3 Minute

Vă întrebați, de ce este bine să porți saboții din lemn? Stați pe gânduri să vă procurați și d-voastră? Atunci nu mai este necesar, citiți sfaturile noastre și avantaje, care se ascund în purtarea saboților din lemn, și poate aflați, că trebuie să-i aveți și d-voastră.

Citiți
Concurs de Paște: Câștigați un pachet pentru bucătărie cu oi
Promoții și concursuri

Concurs de Paște: Câștigați un pachet pentru bucătărie cu oi

17.04.25Denisa Gamanová832x Citit

Paștele în bucătărie poate fi și mai vesel! Participați la concursul de pe Instagram-ul nostru și câștigați pachetul cu mânușa de bucătărie și un prosop de bucătărie din colecția de oi desenate.

Citiți
Vopsiți ouăle de Paște cu vopsea din ingrediente naturale
Tradiții

Vopsiți ouăle de Paște cu vopsea din ingrediente naturale

16.04.2517847x Citit3 Minute

Decorează-ți casa cu ouă colorate cu ingrediente naturale. Iată o modalitate rapidă și ușoară de a o face.

Citiți
Aveți întrebări? Scrieți-ne la
info@woolville.ro

Adaugă în coș

Variante de culori

Alegeti mărimea

Detalii produs

Beee, eu sunt oița Negrută,

nu vreau să vă deranjez, dar am nevoie de la d-voastră promisiunea pe copită, că pot urmări, cum vă place la noi în Ovinshop. Doar așa mă voi putea ocupa de d-voastră cu grijă, pe care o meritați. Vă jur pe copita mea, că tot ce voi afla, rămâne la mine în siguranță.

Setări

Beee, îmi iau satisfacția d-voastră în mâinile proprii. Informați-mă cu ce fel de fișiere de cookie-uri pot lucra, și nu uitați, că schimbările în setările vor influența doar browserul, pe care îl folosiți actual. Preferințele d-voastre le puteți schimba oricând în bara de jos a site-ului.

Mai multe informații despre ce fel de date salvează Ovinshop, pagina web a noastră, veți găsi aici.

Cookie-uri tehnice sunt necesare peeentru funcționarea corectă a site-ului web și a tuturor funcțiilor pe care acesta le oferă.

Îmi permit de a vă arăta oferta pufoasă pe baza de preferințele d-voastre. La fel îmi permit, de a vă arăta pe site doar ce vă interesează cu adevărat.

Mă ajută în căutarea de greșeli și de a măsura performanța site-ului. Datorită lor pot avea grijă, ca să fiți întotdeauna mulțumiți cu ele cumpărate la noi în Ovinshop de fiecare dată.

Aceste cookie-uri sunt superbeee. Îmi permit de a mă întâlni cu d-voastră în afară de site și în rețele sociale și de publicitate, unde am grijă, ca publicitatea să fie interesantă pentru d-voastră.